Utfordringen med privat- offentlig samarbeid

I avisa onsdag 10. Juni beskriver styreleder i Veitvet sportsklubb Linn. H. Ringstad hvor problematisk det kan være med privat-offentlig-samarbeid på skolebygg og idrettsanlegg.

Når fellesskapet bygger en idrettshall er naturligvis målet at det skal være mest mulig aktivitet i den både i og utenfor skoletiden. Dette oppnås best når avgjørelser tas nærmest mulig der folk bor, i dette tilfellet burde åpenbart Veitvet sportsklubb hatt mye å si for aktiviteten utenfor skoletiden.

Istedenfor blir avgjørelser tatt uten at det lokale idrettslaget er involvert, og i ettertid kan Skanska, Coor, bymiljøetaten og utdanningstaten drive med «pekeleken» og skyve ansvaret på hverandre, skadelidende blir idrettslaget og ungdom på Veitvet og Linderud.

Idrettshaller bør eies og driftes av Oslo kommune og drives i tett samarbeid med de lokale idrettslagene. Rødt vil derfor jobbe for at kommunen kjøper Veitvet skole og hallen fra Skanska, slik sikrer vi at bygg finansiert av våre skattepenger, ikke blir en kilde til profitt for private eiere og en ulempe for idrettslag, barn og ungdom.

(første gang publisert i Akers avis Groruddalen 12. juni 2020)

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , . Bokmerk permalenken.