Skjev ordning, blir enda mer usolidarisk

Beboerparkering koster i dag 3 600 kroner i året. For mange er dette allerede et kraftig innhogg i økonomien. Mange av disse har jobber som gjør at de på grunn av avstand eller arbeidsoppgaver må ha bil. Avgiften allerede rammer skjevt og dypt usolidarisk. De som bor i enebolig parkerer på egen tomt, og slipper den helt, mens mange av de som bor i de minste leilighetene må betale den. Økningen foreslås også midt i en pandemi, hvor helsemyndighetene anbefaler innbyggerne å unngå å reise kollektivt om de kan, og når mange har blitt permittert eller mistet jobben.

Nå foreslår byrådet å øke prisen på beboerparkering med 50 %, slik at det fra nyttår vil koste 5 400 kroner. Altså ønsker byrådet å gjøre beboerparkeringen enda mer usolidarisk enn den er i dag.

I Bjerke bydel har Rødt stemt mot beboerparkering, hver eneste gang spørsmålet har vært oppe i bydelsutvalget, nettopp fordi den er usolidarisk og rammer skjevt. Fremover kommer vi også til å stemme mot alle usolidariske forslag.

Andreas Lindrupsen

1. vara Bjerke Bydelsutvalg
Rødt

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.