Hvorfor sorterer du barn Ropstad?

Faksemile, av innlegget slik det så ut på trykk i Dagsavisen.

Kjell Ingolf Ropstad du leder et parti, som liker å prate mot sorteringtssamfunnet. Du leder et parti som uttaler at dere er for likeverd. Øverst på ditt partis nettside, står det at dere jobber med Likeverdsreform, som dere skryter av at skal gjøre det lettere for familier som har eller forventer barn med funksjonshemninger.

I spørsmålet om abort og kvinners rettigheter -har dere gang på gang uttalt dere mot sorteringssamfunnet, og vært redd for at barn med funksjonshemninger skal bli “valgt bort”.

Men hvorfor sorterer dere da barn etter at de er født?

Jeg er født med sterk synshemning, jeg har sett dårlig hele livet og selv med de beste brillene optikerne klarer å ta ut kan jeg hverken lese kropsspråk eller kjøre bil.

Heldigvis fikk mine foreldre dekket utgiftene til briller når jeg var barn, med riktige briller og andre hjelpemidler klarte jeg å fullføre grunnskolen. Jeg lærte å lese og jeg er i dag i full jobb og jeg har politiske verv på fritiden.

Men uten brillene, ville dette vært helt umulig. Uten brillene, ville jeg ikke sett tavlen på skolen. Uten de vil jeg ikke se tekst på dataskjermen eller i en bok.

Så mitt spørsmål Ropstad, er hvorfor kutter regjeringen du og KrF er medlem av i brillestøtten til barn?

I facebook-gruppen “Gratis briller til barn!” som Norges Blindeforbund har startet, er historiene fra foreldre som ikke har råd til å kjøpe helt nødvendige briller til sine barn mange. Historier om foreldre som må velge mellom nye vinterklær og nødvendige briller, historier om barn som har vanskligheter med å følge undervisningen siden de ikke får riktige briller.

Svaksynte barn som trenger briller, trenger også ofte og bytte styrke på glassene og i lek kan briller bli ødelagt. Dette kan fort ødelegge en families økonomi!

Og for å gjøre det helt klart, det er ikke dyre infatninger -det er dyre glass. Gjerne glass som spesialslipes til det enkelte barn!

Hvorfor skal ikke disse barna få se Ropstad? Hvorfor sorterer du bort disse barna?

Heldigvis er det valg snart, da håper jeg på en ny politisk kurs. Hvor vi ikke sorterer barn, eller velger hvem som skal få se og hvem som ikke skal få se.

(Publisert i dagsavisen på papir, 16. april 2021)

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.